Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Προϊστορική άσκηση........ νιώθεις έτοιμος να ακολουθήσεις;


Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα της διατροφής του «ανθρώπου των σπηλαίων», τώρα ήρθε η ώρα να τη συνδυάσουμε και με την αντίστοιχη άσκηση. Το MovNat πρόκειται για μια εξελικτική μορφή άσκησης, αφού εστιάζει στις κινήσεις που αρχίζουμε να μαθαίνουμε καθώς μεγαλώνουμε αλλά και στις χειριστικές και μαχητικές ικανότητες που αναπτύσσουμε στην πορεία. Το μπουσούλημα, το περπάτημα, το τρέξιμο, τα πηδηματάκια, η ισορροπία, το σκαρφάλωμα, το κολύμπι αποτελούν τις κινητικές μας ικανότητες. Το σήκωμα, το πέταγμα, το κουβάλημα και το πιάσιμο πραγμάτων αποτελούν τις χειριστικές ικανότητές μας, ενώ το χτύπημα και η τάση να αγωνιζόμαστε ανήκουν στις μαχητικές μας ιδιότητες. Είναι μια άσκηση που απευθύνεται σε κάθε ηλικία και είναι απολύτως ασφαλής, αφού βασίζεται και αξιοποιεί τις κινητικές ικανότητες που έχει το ανθρώπινο σώμα μέσα από έναν φυσικό τρόπο εκγύμνασης που θυμίζει την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων, αλλά και τις δραστηριότητες που συνηθίζαμε να έχουμε ως παιδιά.


Αποτελεί την καλύτερη λύση για όσους ακολουθούν καθιστική ζωή λόγω της εργασίας τους και είναι ένας τρόπος εκγύμνασης που μπορεί να γίνει εντός ή εκτός γυμναστηρίου. Ο εμπνευστής του MovNat είναι ο Γάλλος Erwan Le Corre, ο οποίος έχει χρηστεί από το περιοδικό «Men’s Health» ως «ένας από τους πιο γυμνασμένους ανθρώπους στον κόσμο» αλλά και ως ένας «οραματιστής της άσκησης».
Η φιλοσοφία του έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαστε «άνθρωποι του ζωολογικού κήπου» και όχι υγιή, ελεύθερα και χαρούμενα όντα όπως είναι και η πραγματική μας φύση. Αυτή η άσκηση θεωρεί πως μπορεί να μας επαναφέρει, να θεραπεύσει το σώμα από χρόνιους πόνους, να οξύνει και να δυναμώσει τη μνήμη μας και να ελευθερώσει το πνεύμα μας. Δείτε τον σε ένα βίντεο που παρουσιάζει τη μέθοδο με τη δική του οπτική, η οποία πάντως μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός, χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε… τα βουνά!

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ