Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η κάλπη «μίλησε» και είπε πολλά

Καλημέρα, μια καινούργια μέρα ξεκίνησε για όλους. Για άλλους είναι καλή, για άλλους δεν θα ήθελα να σχολιάσω!
Το μεγάλο μπαμ έγινε, οι Ελληνες ψήφισαν αλλά το μήνυμα που έδωσαν, αποτελεί σταυρόλεξο για εξαιρετικά δυνατούς λύτες!
Πρώτη φορά οι απαντήσεις της κάλπης ξεκαθαρίζουν το γνωστό θαμπό πολιτικό τοπίο και ο λαός αποφάσισε όχι κομματικά αλλά αγανακτισμένα.
οι διαρροές των πρώην «μεγάλων τεράστιες και ο πολυκομματισμός θριαμβεύει.

Κόμμα Έδρες Ποσοστό
  ΝΔ 108 18,88 %
 ΣΥΡΙΖΑ 52 16,76 %
ΠΑΣΟΚ 41 13,20%
 Ανεξάρτητοι Έλληνες 33 10,60%
 ΚΚΕ 26 8,47 %
Χρυσή Αυγή 21 6,97 %
 Δημοκρατική Αριστερά 19 6,10 %
ΛΑΟΣ   2,93 %
Οικολόγοι Πράσινοι   2,90 %
 Δημοκρατική Συμμαχία   2,56 %
 Τα νούμερα τρελαίνουν και τον πιο έμπειρο αναλυτή, εμείς τι θα μπορούσαμε να πούμε με το «φτωχό» μυαλουδάκι μας.Ας ασχοληθούμε όμως λίγο με τις μαθηματικές πράξεις.
Γραμμένοι 9.864.349
Ενσωμάτωση 99,00 %
Ψήφισαν 65,05 %
Ακυρα/Λευκά 2,36 %
Εκτός Βουλής 19,03 %
Οσο για τις πολιτικές «πράξεις» εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αν αρκεστούμε στις προεκλογικές εξαγγελίες τότε ακολουθούν τα παρακάτω:
Οι ενέργειες για κυβέρνηση συνεργασίας ή εθνικής ενώτητας το βάφτισαν τώρα, αναμένεται να ενταθούν σήμερα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν λάβει στα χέρια του τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα θα δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αρκούν ούτε καν αριθμητικά-πόσον μάλλον πολιτικά-να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και με δεδομένες τις αρνήσεις Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, απομένει ο Φώτης Κουβέλης. Ο Φώτης Κουβέλης δεν απέκλεισε χθες κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας, έθεσε όμως τέτοιο πλαίσιο που το καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο.
Αρα σύμφωνα με τα παραπάνω ούτε ο δεύτερος, ούτε ο τρίτος θα καταφέρουν τίποτα. Αν, πάντως, τελικά ο Αντ. Σαμαράς καταθέσει τη διερευνητική εντολή, οι δυο επόμενες κρισιμότερες εντολές είναι αυτή στον Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία, εάν αποτύχει και ο Ευ. Βενιζέλος που θα λάβει την Τρίτη εντολή, θα υπάρξει συνάντηση όλων των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μήπως και σχηματιστεί οικουμενική. Τέλος αν αποτύχει και τυχόν προσπάθεια για οικουμενική, δίδεται εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, η πιθανότερη ημερομηνία των νέων εκλογών είναι η 17η Ιουνίου. Η ημερομηνία που αν τελικά φτάσει τότε πραγματικά για πρώτη φόρα τα τελευταία 38 χρόνια ο  Ελληνικός λαός δεν θα είναι το προβατάκι όλων αυτών που αυτά τα χρόνια τον εκμεταλεύτηκαν.
Ομως κάτι άλλο καινούργιο ψυθηρίζεται, ο Αντ. Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά τα όσα υπόπτως διαδίδουν κάποιοι συνεργάτες τους, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση επαναληπτικές εκλογές, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η περαιτέρω καταβαράθρωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανή, όπως και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και οι Ανεξάρτητοι ακόμα πιο ψηλά (τρέμουν γιατις καρέκλες τους), για την Χρυσή Αυγή ουδέν σχόλιο οι ψηφοφόροι μιλάνε.
Στο παρασκήνιο όμως, οι συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας είναι πολλές, μεταξύ μάλιστα των ηγεσιών Συγγρού και Ιπποκράτους οι επαφές μέσω συγκεκριμένων προσώπων-διαύλων είναι πολλές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως υπήρξε ήδη επαφή των δυο αρχηγών.
Ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει αντίρρηση αν σχηματιστεί κυβέρνηση πρωθυπουργός να είναι και ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς. Η ηγεσία της Συγγρού, ωστόσο, φέρεται να πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι «πρωθυπουργός του 20%». Στην άλλη περίπτωση πρώτα προς συζήτηση είναι τα ονόματα του Σταύρου Δήμα και του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές δεν αποκλείεται να πέσει εκ νέου στο τραπέζι και το όνομα του νυν πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν και ο ίδιος εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι πολιτική και ο νέος πρωθυπουργός πολιτικό πρόσωπο.
Εχουμε μιά εβδομάδα μπροστά μας για να τους ΞΑΝΑΚΡΙΝΟΥΜΕ και να τους επικρινουμε ή να τους κατακρίνουμε οριστικά. 
Οσο για τους πραγματικούς νικητές αυτών των εκλογών ένα μόνο έχω να ευχηθώ:
«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

 






Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ