Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στέλνει η Κομισιόν τη συνθήκη ACTA

Μετά τη θύελλα διεθνών αντιδράσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ελέγξει το κατά πόσο η ACTA, μια διεθνής συνθήκη κατά της πειρατείας και των προϊόντων «μαϊμού», σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 22 ευρωπαϊκές χώρες που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα τη συνθήκη, η οποία έχει στόχο τον διεθνή εναρμονισμό των κανόνων για τη διαδικτυακή πειρατεία και άλλα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τα λεγόμενα προϊόντα «μαϊμού».

Πολλοί θεωρούν ότι η συνθήκη ACTA (Εμπορική Συνθήκη Κατά της Παραχάραξης) είναι προϊόν μη δημοκρατικών διαδικασιών, αφού δεν τέθηκε ποτέ σε δημόσιο διάλογο, και περιστέλλει τις διαδικτυακές ελευθερίες.

Η συνθήκη πιθανότατα θα απορριφθεί τελικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί τον Ιούνιο, παρόλα αυτά έχει προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις σε χώρες της ΕΕ.

Έπειτα από ογκώδεις διαδηλώσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, η Γερμανία και η Δανία υπαναχώρησαν και φαίνεται ότι δεν θα υπογράψουν τη συνθήκη.

Την Τετάρτη, ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα κληθεί να εξετάσει το κατά πόσο η ACΤΑ είναι συμβατή «με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο επίτροπος πήρε πάντως αποστάσεις από τις επικρίσεις που δέχεται η συνθήκη από χρήστες του Διαδικτύου: «Συμμερίζομαι την ανησυχία του κόσμου για αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες [...] ειδικά όσον αφορά την ελευθερία του Διαδικτύου. Ωστόσο, η συζήτηση για τη συνθήκη πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία, και όχι στην παραπληροφόρηση και τις φήμες που κυριαρχούν τις τελευταίες εβδομάδες σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια» είπε.



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ