Ο χώρος της Ελεύθερης «πνευματικής φλυαρίας».Ενημέρωση,Καταγγέλιες,Απόψεις,Σκέψεις,Ιδέες από όλους για όλους και για όλα!
Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)
.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012
Τερμίτες..............
Στις
12:00 μ.μ.
Αναρτήθηκε από
scorpio71
Οι Τερμίτες δημιουργήθηκαν το
1980 από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
(φωνή, κιθάρα), Παύλο Κικριλή
(ακουστική κιθάρα), Δημήτρη
Βασαλάκη (ηλεκτρικό μπάσσο)και
Αντώνη Μιτζέλο (σόλο
κιθάρα)καθώς και τον Τόλη
Σκαματζούρα στα τύμπανα.
Η αρχική ονομασία τους ήταν P.L.J. Band (Paul=Παύλος Κικριλής, Larry=Λ.Μαχαιρίτσας, Jimmy=Δημήτρης Βασαλάκης). Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τον τίτλο "Armageddon" και περιείχε 9 κομμάτια σε αγγλικό στίχο ή Instrumental. Ο δίσκος αρχικά πούλησε ελάχιστα κομμάτια (γύρω στα 400).
Το 1983, έπειτα από την αποτυχία αυτή του πρώτου τους δίσκου, το συγκρότημα αποφασίζει να στραφεί στον Ελληνικό στίχο. Μαζί με τη γλώσσα των στίχων αλλάζει και το όνομα του συγκροτήματος το οποίο καλείται πλέον Τερμίτες. Στο συγκρότημα προστίθεται ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα ντραμς. Τους στίχους σε αρκετά κομμάτια γράφει ο Μιχάλης Μαρματάκης. Κυκλοφορεί ο ομώνυμος δίσκος (Τερμίτες) με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.
Το 1984 κυκλοφορεί ο δίσκος "Αμαρτωλή Μαρία".
Το 1986 την παραγωγή των δίσκων αναλαμβάνει η Virgin. Κυκλοφορεί ο δίσκος "Τσιμεντένια τραίνα". Από το συγκρότημα έχει αποχωρήσει ο Δημήτρης Βασαλάκης και πλέον ο Παύλος Κικριλής γίνεται ο μπασίστας του συγκροτήματος. Παράλληλα γίνεται μια συναυλία στο Λυκαβηττό. Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας, ο Σάκης Μπουλάς και ο Αντώνης Βαρδής. Το κομμάτι "Πόσο σε θέλω" βγαίνει ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή πάνω στη σκηνή... είναι ένα δυναμικό τραγούδι, που δηλώνει μέσα σε τρείς λέξεις την επιθυμία και τον πόθο μας, την ανάγκη μας να είμαστε με τον άλλο, να μοιραζόμαστε τις στιγμές μας και τον έρωτά μας. Και προφανώς για αυτό το τραγούδι Πόσο σε θέλω είναι από τα τραγούδια που αγαπά τόσο το νεανικό όσο και το μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό για τόσα χρόνια.
Στίχοι: Τερμίτες
Μουσική: Τερμίτες
Μουσική: Τερμίτες
Ποσο σε Θελω – Τερμιτες – Στιχοι
Στην άκρη του απείρου, στιγμούλα του ονείρου
σταγόνα που στάζει, πόσο σου μοιάζει
φωτιά και αέρας, κι ο κόσμος φοβέρα
στη νύχτα που ουρλιάζει, πώς σε τρομάζει…
φωτιά και αέρας, κι ο κόσμος φοβέρα
στη νύχτα που ουρλιάζει, πώς σε τρομάζει…
Σου μοιάζει η σελήνη
πού να ‘βρω γαλήνη
στον Αδη ανατέλλω
πόσο σε θέλω…
Πόσο σε θέλω…
πού να ‘βρω γαλήνη
στον Αδη ανατέλλω
πόσο σε θέλω…
Πόσο σε θέλω…
Κόντρα στους νόμους ερήμου προφήτης…
Σημάδια στην άμμο, που απόψε θα σβήσεις…
Σημάδια στην άμμο, που απόψε θα σβήσεις…
Ασπρόμαυρο μέλλον, σκυφτός μετανάστης
στάθμος στο ραδιόφωνο, που πρέπει ν’ αλλάξεις
Σου μοιάζει η σελήνη, πού να ‘βρω γαλήνη
στον Άδη ανατέλλω, πόσο σε θέλω…
στάθμος στο ραδιόφωνο, που πρέπει ν’ αλλάξεις
Σου μοιάζει η σελήνη, πού να ‘βρω γαλήνη
στον Άδη ανατέλλω, πόσο σε θέλω…
Πόσο σε θέλω…
Πόσο σε θέλω…
Ποσο σε θέλω…
Πόσο σε θέλω…
Ποσο σε θέλω…
Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ηχογραφημένη με τον τίτλο "Τσιμεντένιο Κονσέρτο".
Το 1988 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος με την ονομασία "Περιμένοντας τη βροχή". Είναι επίσης το έτος διάλυσης του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, το συγκρότημα διαλύεται επειδή είχε αρχίσει να αλλοιώνεται το στυλ του και επειδή η rock μουσική δεν ακουγόταν εκείνη την εποχή στον Ελληνικό χώρο. Δίνουν ωστόσο την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν έπειτα από 10 χρόνια για μια μεγάλη συναυλία.
Η συναυλία αυτή πραγματικά έλαβε χώρα το 1998 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το οποίο ήταν κατάμεστο. Συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι καλλιτέχνες,μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Σμοΐλης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πάνος Κατσιμίχας και άλλοι. Η ηχογράφηση της συναυλίας κυκλοφορεί δυο χρόνια αργότερα σε ένα διπλό CD με τον τίτλο "Η συναυλία" και πουλάει αρκετά κομμάτια. Η συναυλία (ή αποσπάσματα αυτής) μεταδίδεται κατά καιρούς από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια.
Δισκογραφία
- P.L.J. Band
- Armageddon (1982)
- Τερμίτες (1983)
- Τερμίτες
- Η αμαρτωλή Μαρία (1984)
- Τσιμεντένια τραίνα (1986)
- Περιμένοντας τη βροχή (1988)
- Live ηχογραφήσεις
- Τσιμεντένιο κονσέρτο (1986)
- Η συναυλία (2000)
- Συλλογές
- Τα καλύτερα τραγούδια τους (1992)
- Πόσο σε θέλω
- From Vertigo to Virgin (1998)
- Συμμετοχές
- Ηλεκτρικά όνειρα (Armageddon I, Armageddon II)
- Ήχοι του Χειμώνα (Η
εποχή των τυμπάνων) (1988)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ