Ο χώρος της Ελεύθερης «πνευματικής φλυαρίας».Ενημέρωση,Καταγγέλιες,Απόψεις,Σκέψεις,Ιδέες από όλους για όλους και για όλα!
Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)
.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012
Ο Νεύτωνας, γνώριζε ελληνικά!
Στις
11:30 π.μ.
Αναρτήθηκε από
scorpio71
Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους όλα ξεκίνησαν από την, μικρή σε έκταση αλλά μεγάλη σε ιστορία, Ελλάδα μας. Εχουμε την πιο ολοκληρωμένη γλώσσα. Γλώσσα , που τόσο έχουν πολεμήσει ξένοι και δικοί μας, όλες οι επιστήμες πρακτικές και θεωρητικές την χρησιμοποιούν σαν βάση. Οι περισσότεροι για να μην πω όλοι οι επιστήμονες και διανοούμενοι την γνωρίζουν.
Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ έρχεται να δώσει ακόμα ένα επιχείρημα στα παραπάνω δημοσιεύοντας ένα ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νεύτωνα, όσο αυτός ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College, από το 1661 έως το 1665 περίπου. Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του, αλλά και το σημαντικότερο, τις δικές του εξερευνήσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική. Οι σημειώσεις κρίθηκε ότι «Δεν ταιριάζουν να τυπωθούν» από τον επιβλέποντα του Νεύτωνα και παρουσιάστηκαν στη βιβλιοθήκη από τον κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.
Το σύνολο των σημειώσεων είναι γραμμένες στα ελληνικά! Παραπάνω σχόλια είναι περιττά, ας το σκεφτούν αυτοί που συστηματικά προσπαθούν να την σβήσουν όλα αυτά τα χρόνια.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο εδώ.
Αυτό το σημειωματάριο περιέχει αρκετές κενές σελίδες και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο πλευρές. Η παρουσίαση εμφανίζει το σημειωματάριο σε μια λογική σειρά ανάγνωσης και περιλαμβάνει ένα διάσημο τμήμα (σελίδες 88-135), όπου ο Νεύτωνας οργανώνει τις σημειώσεις του με τίτλο «Questiones quaedam philosophiae» (ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ