Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη εξίσωση (αν α=β και β=γ τότε α=γ)

Του π.Διονύσιου Ταμπάκη - Ι.Ν.Παναγίας Ναυπλίου

Αναφέρει ο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ερμηνεύοντας την πρώτη ιαμβική ωδή των Χριστουγέννων,

ᾨδὴ α'

(Χριστόν)…Ἶσόν τε Πατρί, καὶ βροτοῖς δοξάζομεν».
«Τούτον τον ενανθρωπήσαντα Θεόν Λόγον, δοξάσομεν ημείς, επειδή είναι ίσος και ο αυτός με τον Πατέρα και ίσος με ημάς τους ανθρώπους.
Με τον Πατέρα μεν, κατά την ουσίαν και φύσιν της Θεότητος,
με ημάς δε τους ανθρώπους, κατά την ουσίαν και φύσιν της ανθρωπότητος.»

Άρα: Αν α(Θεότητα Χριστού)= β(Θεός Πατέρας) και β(Ανθρωπότητα Χριστού)= γ(Άνθρωπος) τότε
α(Θεός)= γ(Άνθρωπος)

Πράγματι στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού ο άνθρωπος «θεώθηκε» κατά χάριν και κατά δωρεάν ,έγινε «ίσος» με Τον Θεό και εκπληρώθηκε το καθ' ομοιωσίν" του.

Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει χαρακτηριστικά:

¨Θεός ενηνθρώπησεν ίνα υμείς θεοποιηθώμεν¨, δηλαδή έγινε ο Θεός Άνθρωπος, πήρε σάρκα ανθρώπινη για να σώσει τον άνθρωπο και να τον κάνει κατά χάριν Θεό. Αυτό είναι η «Θέωση»!

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ