Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Child in Time.......... ένα ροκ«έπος»



Child In Time ένα τραγούδι, ένας ροκ ύμνος ένα έπος.................. Η ιστορία του απλή. Ξεκινάει στις 15 Ιουλίου του 1969, στο "Hanwell Community Center", ένα σχολείο του 19ου αιώνα, το οποίο χρησιμοποιούσαν νέα συγκροτήματα, για πρόβες. Ο «πατέρας» του Child In Time Jon Lord, εντυπωσιασμένος από ένα τραγούδι του συγκροτήματος "It’s A Beautiful Day", που λεγόταν "Bombay Calling", άρχισε να αυτοσχεδιάζει στα πλήκτρα χρησιμοποιώντας το σαν βάση και το αποτέλεσμα έμεινε στην ιστορία.
Οι στίχοι του τραγουδιού είναι επηρεασμένοι από τον Ψυχρό πόλεμο αν και παρ' όλη τη μεγάλη διάρκεια του τραγουδιού, η οποία ξεπερνάει τα δέκα λεπτά, το στιχουργικό κομμάτι διαρκεί λιγότερο αναλογικά με την υπόλοιπη δισκογραφία του συγκροτήματος.Το εξώφυλλο απεικονίζει την μπάντα σε ένα βράχο γλυπτό εμπνευσμένο από το όρος Rushmore.



It's A Beautiful Day - Bombay Calling

Από τον ήσυχο ήχο των πλήκτρων στην εισαγωγή, σαν γλυκό νανούρισμα, στο καυτό δίλεπτο ξέσπασμα του Ritchie Blackmore στην κιθάρα κάπου στην μέση, έρχεται να δέσουν όλα τα παραπάνω τα φωνητικά του Gillan. Ένα περίεργο αλλά και μαγικό δέσιμο, ξεκινώντας απαλά σαν νανούρισμα, να εξελιχθεί σε ουρλιαχτό. Αποδεικνύοντας την ικανότητά της Ροκ αρμονίας ανάμεσα σε συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα της «έντασης». Ακόμα και το ουρλιαχτό είναι μελωδικό.  
Το "Child in Time" ήταν το κομμάτι που έκανε τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Ian Gillan να ξεχωρίσει αφού είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι το οποίο ξεκινάει πολύ ήρεμα για να φτάσει στην κορύφωση με τα φωνητικά σε πολύ ψηλές κλίμακες.
Το παράδοξο του κομματιού είναι ότι αμέσως έγινε αναπόσπαστο μέρος των συναυλιών του συγκροτήματος και παιζόταν μέχρι και το 1973 όταν αποχώρησαν από τους Deep Purple οι Ian Gillan και Roger Glover, ενώ ξαναβρήκε την θέση του τη δεκαετία του '80 μέχρι και το 2002, με μια μικρή διακοπή, πάλι, την περίοδο που ο Ian Gillan είχε αποχωρήσει για δεύτερη φορά.
Το  "Child in Time" είναι το τραγούδι των Deep Purple που περιλαμβάνεται εκτός από το 71 στο Made in Japan, σε ζωντανές ερμηνείες του υπάρχουν και σε άλλα άλμπουμ των Deep Purple:
το 69 στο Concerto for Group and Orchestra, το 80 στο Deep Purple in Concert, το 88 στα Nobody's Perfect και  Scandinavian Nights, το 93 στο Live in Japan, το 94 στο Come Hell or High Water και 2006 στα Live in Montreux και Live in Europe

Sweet child in time you'll see the line
The line that's drawn between good and the bad
See the blind man shooting at the world
Bullets flying, taking toll
If you've been bad, lord I bet you have
And you've not been hit by flying lead
You'd better close your eyes
Bow your head
Wait for the ricochet

I wanna hear you scream

Sweet child in time you'll see the line
The line that's drawn between, good and the bad
See the blind man shooting at the world
Bullets flying, taking toll
If you've been bad, lord I bet you have
And you've not been hit by flying lead
You'd better close your eyes
Bow your head
Wait for the ricochet

I gotta hear you scream

Oh, god, oh, no don't, oh, ain't gonna do it, oh, no, no, no, no, no, no, oh no, no, no, no, no, no, no

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ............!!!





Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ