Ο χώρος της Ελεύθερης «πνευματικής φλυαρίας».Ενημέρωση,Καταγγέλιες,Απόψεις,Σκέψεις,Ιδέες από όλους για όλους και για όλα!
Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης).......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013
Γνωστά φυτά με… άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες!
Στις
12:00 μ.μ.
Αναρτήθηκε από
scorpio71
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες είδη φυτών στον κόσμο, άλλα είναι βρώσιμα, κάποια έχουν ιδιαίτερη εμφάνιση και μυρίζουν ωραία, ενώ ορισμένα έχουν εκπληκτικές χρήσεις πέρα από αυτές που θα περίμενε κανείς.
Κανέλα
Η κανέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο μαγείρεμα, προσφέροντας άρωμα και νοστιμιά. Ωστόσο έχει αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης, δρα προληπτικά στο διαβήτη, συντελεί στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμη και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer.Μέντα

Εκτός από το να φρεσκάρει την αναπνοή και να βοηθά την πέψη, η μέντα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, συντελεί στην αντιμετώπιση του πόνου λόγω της μενθόλης που περιέχει η οποία έχει ψυκτικές ιδιότητες. Επίσης με αιθέριο έλαιο μέντας μπορείτε να αφαιρέσετε τα τσιμπούρια από το σκύλο σας.
Λεβάντα

Εκτός από το ευχάριστο άρωμα που έχει διαθέτει χαλαρωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως αφέψημα κατά της αϋπνίας. Επίσης, αν αναμειχθεί με θυμάρι, δεντρολίβανο και ξύλο κέδρου και στη συνέχεια το μείγμα αυτό βράσει, το υγρό που προκύπτει βοηθά στην τόνωση των μαλλιών αλλά και στην αντιμετώπιση της φαλάκρας. Επίσης το έλαιο λεβάντας είναι άριστο αντικουνουπικό, κάνοντας μια ελαφριά επάλειψη στο δέρμα.
Τσίλι

Για τις πιπεριές τσίλι ή Cayenne έχουμε ξανά μιλήσει από αυτή τη σελίδα. Οι πιπεριές τσίλι χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική, αν και πολλοί τις αποφεύγουν επειδή είναι ιδιαίτερα καυτερές. Η καψαϊκίνη που περιέχουν μειώνει τη φαγούρα σε διάφορες δερματικές παθήσεις ενώ συντελεί στην εύκολη απώλεια βάρους αν προστεθεί στο φαγητό, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι κάνει σχεδόν όλα τα φαγητά πεντανόστιμα, είτε ψημένο είτε ωμό. Ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης σε συνδυασμό με καστορέλαιο και συχνές επαλείψεις στο τριχωτό της κεφαλής. Τέλος, τα μικρόβια που αναπτύσσονται στα δόντια απομακρύνονται με μπουκώματα από χυμό κρεμμυδιού.
Βατόμουρα

Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνουν τη χοληστερόλη και βελτιώνουν τόσο την όραση όσο και τη μνήμη. Επιπλέον λειτουργούν αντιγηραντικά στον οργανισμό, προσφέροντας φωτεινότητα στο δέρμα και λαμπερή επιδερμίδα.
Ευκάλυπτος

Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, χρησιμοποιείται για αιώνες ως αφέψημα κατά του κρυολογήματος. Το άρωμά του απωθεί τα έντοµα (µύγες, κουνούπια, ψείρες και ψύλλους). Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι σπουδαίο αντισηπτικό και καθαριστικό όταν καίγεται ή εξατµίζεται σε δωµάτια µε αρρώστους. Επίσης δρα τονωτικά στην αίσθηση εξάντλησης, στην συναισθηματική ένταση, στην δυσκολία συγκέντρωσης, στην συχνή αλλαγή διάθεσης και τις συχνές εκρήξεις θυμού.
Σκόρδο
Το σκόρδο είναι μια θρυλική τροφή εδώ και αιώνες, λατρεμένο υλικό στην κουζίνα. Από το Μεσαίωνα ακόμα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα μπορούσε να τους προστατεύσει από την πανούκλα και τη γάγγραινα. Συντελεί στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνει την υψηλή χοληστερόλη και βοηθά στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος αλλά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής (λιώνεται και αναμειγνύεται με ζεστό νερό και στη συνέχεια εφαρμόζεται τοπικά).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ