Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος μια διαχρονική πληγή για την ανθρωπότητα



1.000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά!

Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Σουΐφτ «ο Πόλεμος είναι τέκνον της Υπερηφάνειας και η Υπερηφάνεια είναι θυγατέρα του Πλούτου. Ο μεν πρώτος από τους παραπάνω ισχυρισμούς μπορεί να θεωρηθεί δεδομένος, δεν είναι όμως τόσο εύκολο να αποδεχτεί κανείς και το δεύτερο»
Το παρακάτω βίντεο δείχνει όλες τις σημαντικές μάχες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων. To βίντεο έφτιαξε το 2008 ένας χρήστης του YouTube. Το θλιβερό είναι ότι θα διαπιστώσετε ότι τα τελευταία 100 χρόνια είναι και τα πιο αιματηρά.
Τα μεγέθη των εκρήξεων και οι ετικέτες είναι ανάλογες με τον αριθμό των απωλειών. Η μουσική είναι «Ride of the Valkyries» του  Richard Wagner . Τα στοιχεία προέρχονται από άρθρα της wikipedia, Κατάλογος Μάχες.
Το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας φαίνεται να συμβαίνει στην Ευρώπη, αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιήθηκε η αγγλική wikipedia . Ελπίζω σε μια μελλοντική έκδοση του αυτό το βίντεο θα συγχωνεύσει Wikipedias σε διάφορες γλώσσες για να λύσει αυτό το σφάλμα.
Πιστεύω να σας συναρπάσει και να σας προβληματίσει................................! 




Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ